Egy dzsem, leves és turmix 10 perc alatt? Mutatjuk!

2022.08.01. 8:56
 
A szeder egy igazi nyári sláger és nálunk nagy kedvenc. A kertben lévő tövek idén adták eddig a legtöbb termést, Gergő nagymamájának szorgos gondozásának köszönhetően. Ő gondozta, mi leszedtük és elkészítettük. És ami a legjobb, hogy főzés nélkül, 10 perc alatt 3 ételt dobtunk össze és még csak mosogatni sem kellett sokat, ugyanis mindhárom egy turmixalappal indul! Nézzük mi kell ahhoz, hogy otthon legyen és hogy is tudsz készíteni 3 ételt praktikus, főzés nélkül!

 

Az alaphoz:

Az ételek alapját maga a szeder (és kiegészítésként vagy helyettesítésként más bogyós gyümölcs is használható), citromlé és méz alkotja. Pár percig ezt járasd a turmixgépben, hogy minél egyenletesebb, sűrű folyadékot kapj.

1. A világ leggyorsabb dzseméhez:

Talán a legizgalmasabb tagja a szuperhármasunknak a FŐZÉS NÉLKÜLI avagy 5 perc és kész szederdzsem!

Elkészítéséhez nincs más dolgod, minthogy a turmix alapból egy tetszőleges méretű üveget telerakj és hozzáadj utífűmaghéjat. Mi a videóban látható kis üveghez 2 teáskanálnyit raktunk, ha nagyobb adagban készítetetk, arányosan szorozzátok fel a mennyiséget! Kb. 5 perc, míg az utifűmaghéj elvégzi a dolgát.

Ideális pl. egy igazán csokis browniehoz vagy palacsintához, pohárdesszert egyik rétegeként, mártogatósnak dióhoz, mandulához!

 A megmaradt alapot válaszd ketté, az egyikből lesz a turmix a másikból a leves!

2. A turmixhoz:

Adj hozzá plusz vizet és friss bazsalikomot ízlés szerinti mennyiségben és ha gondolod néhány jégkockát is, majd kevertess rajta párat a turmixgépeddel és már kész is: pohárba ki, szívószál bele és már élvezheted is!

Ideális pl.: edzés előtti/utáni vagy alatti frissítőnek vagy bármikor bolti üdítők + még 100%-os gyümölcslevek helyett is!

3. A leveshez:

Az alaphoz ebben az esetben főzőtejszínt és fahéjat adj az alaphoz,  legalább fél percig járasd most a turmixot, hogy igazán krémes legyen! A tetejére mi madulalapokat szórtunk, de plusz tejszínhabbal habbár verve is szuperjó! Behűtve a legfinomabb!

 

Tádá! Már kész is vagy 3 teljesértékű, egyésszéges és ráadásul főzésmentes étellel. És ha nagyobb mennyiségben csináltad, már van levesed és desszerted a következő 2-3 napra! Ugye milyen szép így az élet? 

Na és mi a helyzet azokkal, akik fogyni szeretnétek? Tejszínhab és méz, hát lehet ilyet?! Igen, igen és igen! Jó étvágyat!

 

Itt tudod megnézni mi hogyan készítettük el! 

 

 

 

Kategória: