A nagymama kertje. Onnan indult minden, mint oly’ sokunk életében. Csodálattal figyeltem Őt, ahogy gondozta a növényeit, vagy ahogy a konyhában főzött és finomabbnál finomabb ételeket rakott elénk. Később aztán nekem is lett a kert végében egy kis veteményesem. Ebbe a kis veteményesbe nem csak a zöldségek és fűszernövények magvait vetettük el, hanem mindazt a szeretet és tudást, ami mai napig szorosan a természethez köt engem. A szabadban eltöltött idő azóta is a biztonságot és feltöltődést jelent számomra.

Már középiskolás éveim alatt találkoztam azzal az élménnyel, hogy az életvitelünk és táplálkozásunk milyen nagy szerepet képvisel az életminőségünk megélésében. Mindig is éreztem magamban, hogy milyen átható örömmel tölt el, ha más emberek problémáin segíthetek, így aztán egyenes út vezetett a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karára.

Az egyetemen nem csak a vágyott szakterületemhez kerültem közelebb, hanem önmagamhoz is. Szinte napról napra építettem be a hétköznapokba mindazt a tudást, amit az ország legkiválóbb dietetikai szakirányú intézményében tanultam. Ekkor tudatosult bennem igazán, hogy egyedül én felelek magamért és az életminőségemért.

Diplomám megszerzése óta folyamatosan képzem magam, szenvedélyemmé vált egyre alaposabban megismerni az életmód és az emésztőszerv rendszerünk, pszichés állapotunk, hormonrendszerünk, valamint az anyagcserénk működésével kapcsolatos összefüggéseket.

Gyerekként nem én voltam az a srác, aki az iskolapadban élte ki magát, mégis sok olyan eredményem van, amire büszke lehetek. Nagy hálával gondolok szüleimre, akik erőforrásaikon túlmutatva támogatottak abban, hogy a suli mellett elkezdhessek Kyokushin Karate edzésekre járni.

A küzdősportok világában az első perctől fogva otthon éreztem magam, az edzéseken elvégzett kemény munka pedig többszörösen megtérült. A nemzetközi utánpótlás versenyeken elért dobogós helyezések mellett a tanulmányaimra is egyre jobban tudtam koncentrálni. A súlycsoportos sportágakkal járó, speciális táplálkozási formák iránti érdeklődésem aztán a Semmelweis Egyetem dietetikus szakára vezetett, melyet 2020-ban sikeresen abszolváltam. Ebben az időben váltottam Brazil Jiu-Jitsura, melynek eredménye a sikeres versenyek mellett megannyi önismereti kredit lett. 

A dietetikusi diplomámat 2020-ban szereztem meg, majd ezt követően elvégeztem a Testnevelési Egyetem sport-specifikus dietetika posztgraduális képzését, ahol átfogó tudást szereztem a versenyteljesítmény és a táplálkozás kapcsolatáról, valamint az étrend-kiegészítők megfelelő használatáról. Ezt a tudást a dietetikai alapismeretekkel vegyítve hatékonyan tudom alkalmazni az eltérő igényekkel rendelkező ügyfeleimnél.

A Guts&Roots története

Egyetemi alatt sokat beszélgettünk arról, hogy hogyan lehetne rendszerbe foglalni, és közérthetően a gyakorlatba átemelni mindazt az elméleti tudást, amit a tanulmányaink során felhalmoztunk. Másképpen fogalmazva: hogyan lehet ténylegesen hatékonyan hozzásegíteni az embereket a sikeres életmódváltáshoz?

Erre a kérdésre született meg válaszul közös projektünk, a Guts&Roots mentorprogram.